23 ام
رسانه؛قدرتمند ترین ارتش دنیا که انسان های زیادی را بدون شمشیر کشی و یا خون ریزی به بند خود کشیده است.
شاید بهترین مثال برای رسانه مثالِ مکعب روبیک باشد که برای فهم آن باید اولا ابعاد آن را به صورت کامل مشاهده کرد و ثانیا رنگ های مختلف را از هم تمیز داد. مالکیت رسانه، شناخت مخاطبان، ارتباط این پیام با دغدغه ها و مسایل زندگی امروز، شخصیت ، بازنمایی و درون مایه.شناخت هر کدام باعث خواهد شد که در عصر برده داری نوین مثل سایرین به دام تبلیغات سرسام آور و مهیج نیافتیم.سواد رسانه

امروزه از رسانه به دلیل ثروت آوری فراوان به صنعت رسانه یاد می کنند.صنعتی که چون بولدزر تمامی عرصه ها را با خاک یکسان می کنند و آن گونه که خود می پسندد بنیان می نماید.
زبان رسانه را باید آموخت.آنگونه که زبان فارسی و یا هر زبان دیگری را می آموزیم..تصویر یک متن است که معنا و مفهوم دارد. باید دانشِ فهم و خوانش تصویر را به دست بیاوریم.
نویسنده با ذکر مثال هایی چون تارزان،باب اسفنجی،ارباب حلقه ها و.... مخاطب را با عمق فیلم ها و انیمیشن های دنیای غرب روبرو می کند.او می کوشد تا نگرش غرب را که در قالب های متفاوت رسانه ای به انسان،خانواده،زن،مرد،پدر و مادر، فرزندان و... می شود خیلی ساده و بی پیراه نشان دهد.
در نهایت هدف نویسنده این است که مخاطبِ رسانه ها دیگر منفعل و تأثیر پذیر تام نباشند بلکه خود را فعال و پویا و محکم در برابر القائات آنها تلقی نماید. این مهم حاصل نمی شود مگر با مطالعه و کنکاش در این مقال.
- ۹۶/۰۵/۰۷